Des d'ahir, Gironella té un nou heroi. Abel Garcia Simon, un veí de 26 anys del poble, natural de Vallcebre, es va llançar al riu Llobregat per salvar una dona que s'estava ofegant a sota d'un salt d'aigua, on havia caigut quan intentava rescatar la seva gossa. El noi va aconseguir treure la dona de l'aigua mitjançant una corretja i, a continuació, encara va tenir temps per rescatar també l'animal. La dona, de 32 anys i veïna de Gironella, va ser traslladada a l'hospital de Berga amb pronòstic lleu. Segons el SEM, presentava contusions, hipotèrmia i ansietat.

Els fets, tal com va avançar Regió7 a l'edició digital, van tenir lloc ahir a 2/4 de 12 del matí, al tram del riu entre Gironella i Cal Bassacs. El noi caminava per un sender pel costat de la llera, amb dos gossos, que anaven lliures. Darrere seu, caminava la víctima, una veïna de Viladomiu Nou de 32 anys, que també passejava la seva gossa. L'animal, de cop i volta, va córrer al riu per beure-hi, en un punt on habitualment hi ha poca aigua, però aquests dies hi ha molt més cabal, a causa de l'obertura de les comportes de la Baells.

La gossa va caure al riu, just en una resclosa a sota d'un salt d'aigua, on queia amb una gran pressió. La dona va córrer per intentar salvar-la i, quan va posar un peu a l'aigua, també va caure al riu, al mateix punt. El noi, testimoni dels fets, va observar com la dona intentava nedar sense èxit i com l'aigua l'anava engolint. El jove va lligar les dues corretges que portava i va entrar al riu, per la part superior de la resclosa, on l'aigua estava més tranquil·la. Des d'allà, va llançar la corretja a la dona, que va aconseguir agafar-s'hi. Llavors, ell la va arrossegar fins fora del riu i, tot seguit, va treure la gossa de l'aigua. "Ha arriscat la seva vida per salvar la dona. Si no hagués estat per aquest noi, no se n'hagués sortit", lloava ahir la Policia Local.