Els dos acusats d'haver retirat un total de 7.300 euros d'un compte aliè de set oficines bancàries del Bages i del Berguedà van renunciar aquest dimarts al seu advocat, per la qual cosa la jutge va haver de suspendre el judici, que s'havia assenyalat al Jutjat Penal 3 de Manresa. Per aquest motiu, el cas, que ja acumula dos ajornaments, va ser reassenyalat per al proper octubre. Tots dos s'enfronten a tres anys de presó.

Els fets, segons la fiscalia, van tenir lloc el 15 de març del 2012. Els dos processats, Maria Rosa G. C. i Christian G. C., es van adreçar a sis oficines bancàries del Bages amb la llibreta d'estalvis, el DNI i el carnet de conduir de la víctima, documents que havien aconseguit de forma desconeguda. En aquests documents, la fotografia de la víctima tenia una similitud física amb el rostre de l'acusada.

D'aquesta manera, segons la fiscalia, van aconseguir retirar 1.300 euros de l'oficina de La Caixa de la plaça de la Creu de Manresa; 1.200 euros de la sucursal de La Caixa de Sant Fruitós de Bages; 1.200 euros de La Caixa de Balsareny, i 1.000 euros més de La Caixa d'Artés. Segons el ministeri públic, també van poder treure 1.500 euros de l'oficina de Catalunya Caixa de la plaça dels Infants de Manresa, i 1.100 euros de la sucursal d'aquesta mateixa entitat a l'avinguda de les Bases.

Finalment, van acudir a l'oficina de La Caixa de Puig-reig, al Berguedà. El treballador de l'oficina que els va atendre, però, va sospitar de l'estafa i, sense que els acusats se n'adonessin, mentre els entretenia amb els tràmits de la llibreta, va avisar la policia. Tots dos van ser detinguts a la mateixa sucursal bancària. La fiscalia tipifica els fets com un delicte continuat d'estafa i un altre de falsedat documental.