Un errada humana en la manipulació de productes químics va causar ahir una fuita de gasos tòxics i va obligar a desallotjar una trentena de persones del Centre Integral d'Esport i Salut (CIES) de Martorell, el gimnàs municipal de la població. La incidència va ser causada quan un treballador va barrejar per error àcid sulfúric amb clor. Tant ell com el seu company de feina van resultar intoxicats i van ser traslladats pel SEM a l'hospital de Martorell.

Els fets, segons van explicar fonts de l'Ajuntament i dels Bombers, van tenir lloc poc abans de les 10 del matí. Un treballador d'una empresa subministradora de l'equipament, de 28 anys d'edat, va introduir per error àcid sulfúric a un conducte que connectava amb el dipòsit de clor de la piscina exterior, la qual cosa va provocar una reacció tòxica.

Els gasos despresos van intoxicar lleument l'operari i el seu company de feina, de 52 anys, que era el conductor del camió que transportava el subministrament. Després de ser atesos pel SEM, tots dos van ser traslladats a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell.

En el moment dels fets, la piscina exterior d'estiu encara no havia obert les portes, de manera que no hi havia usuaris a l'interior. En canvi, sí que hi havia en aquell moment unes 30 persones a la resta d'instal·lacions del gimnàs, que van ser desallotjades com a mesura preventiva, entre les quals usuaris, personal tècnic i treballadors de l'equipament.

Segons va informar l'Ajuntament, tan bon punt es va produir la incidència, el Patronat Municipal de Serveis d'Atenció a les Persones va posar en marxa el protocol de seguretat. Fins a l'indret s'hi van desplaçar sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, agents de la Policia Local i tècnics municipals.

L'alcalde accidental de Martorell, Adolf Bargués, va qualificar els fets com "un petit incident" provocat per "una errada humana" que va acabar en "ensurt". Segons va manifestar, es va decidir tancar momentàniament l'equipament "per prevenció, com estableix el protocol de seguretat".