Una successió de baralles i aldarulls diversos en les darreres hores provocats pels okupes que conviuen en dos blocs del barri, molts d'ells en estat ebri, va provocar aquest dimarts un ampli desplegament policial a les Escodines i va forçar una nova reunió entre l'Associació de Veïns i els cossos de seguretat. A la sortida de la trobada, els veïns es van mostrar confiats que la policia "pacifiqui" el barri manresà i van descartar, de moment, dur a terme cap acció de protesta.

La crisi, que va esclatar fa una setmana quan nombrosos veïns es van enfrontar als okupes, farts de la sensació d'inseguretat que provoquen, va viure dilluns a la nit un dels seus punts més àlgids, quan nombrosos okupes i altres persones del seu entorn familiar es van tornar a barallar entre si al mig del carrer. Un d'ells, a més, va trencar gratuïtament el retrovisor d'un cotxe que circulava pel carrer Escodines, la conductora del qual no tenia res a veure amb els vàndals.

La Policia Local de Manresa va arribar immediatament a l'indret i va identificar l'individu, que està vinculat amb una de les famílies d'okupes que viuen als dos blocs problemàtics, situats al carrer Escodines, a prop de la cantonada amb el carrer Sant Bartomeu.

Aquesta era la cinquena nit d'aldarulls significatius a les Escodines en la darrera setmana. Aquest dimarts, però, van tornar als altercats al migdia, en una franja horària que fins ara no era problemàtica. Segons fonts veïnals, alguns dels okupes, que continuaven en estat ebri, van començar a barallar-se entre si al mig del carrer, la qual cosa va obligar un altre cop els veïns a refugiar-se a casa.

Un dels individus etílics va donar un cop a un cotxe que circulava pel carrer. En aquesta ocasió, el conductor va saltar del vehicle i es va encarar a l'okupa amb una serra a les mans, després d'haver-la tret del vehicle. Immediatament, van arribar a l'indret diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, que van contenir la situació abans que derivés en conseqüències més importants.

Durant la resta del dia, nombroses patrulles dels Mossos i de la Policia Local es van anar mantenint als carrers Sant Bartomeu i Escodines per intentar mantenir a la ratlla els okupes problemàtics. A 2/4 de 3 dels migdia, a l'altura del Casal de les Escodines, els Mossos intentaven contenir dos homes beguts que anaven proferint crits.

Aquests darrers aldarulls van obligar els Mossos d'Esquadra i la Policia Local a mantenir una nova trobada amb els veïns afectats, ahir a la tarda. Si divendres passat la convocatòria va acabar sent oberta a tots els veïns del barri, ahir es va restingri a representants de l'associació i a veïns directes més afectats. Ahir al vespre, a la sortida de la reunió, la presidenta de l'entitat veïnal, Carme Carrió, no va voler fer declaracions. "Ara, he de deixar treballar la gent que ha de treballar. Ara han d'actuar els cossos de seguretat, amb l'objectiu que el barri es pacifiqui", es va limitar a dir a aquest diari. Un dels veïns més afectats que va assistir a la trobada també es va expressar en termes similars.

Abans d'aquesta reunió, fonts veïnals directament afectades asseguraven que es plantejaven, juntament amb l'Associació de Veïns, dur a terme en els propers dies accions de protesta, com ara manifestacions davant dels jutjats de Manresa, per demanar que no deixin els reincidents al carrer després de cada detenció. Ahir al vespre, però, després de la reunió, els veïns van descartar, de moment, fer cap acció i esperen a veure com conclou la feina policial.