El pastor evangèlic de Collbató acusat d'haver abusat sexualment de tres nenes ha negat els fets, aquest dimecres en el judici, i ha considerat que les menors i les seves respectives famílies el van denunciar "per raó de la meva fe". Una de les víctimes, que ara té 17 anys, ha relatat, però, com l'acusat li feia tocaments cada cop que anava a casa seva amb els seus germans i ha afegit que va denunciar els fets a la seva mare quan va saber que hi havia altres nenes víctimes.

L'home, Daniel S. H., que es troba empresonat de forma provisional, s'enfronta a una petició fiscal de 18 anys de presó, acusat d'haver abusat sexualment de tres nenes de forma reiterada durant anys. L'home acollia les menors a casa gràcies a la confiança que hi tenien els pares de les víctimes, per la seva condició religiosa. Els pares portaven les víctimes a casa de l'acusat (que vivia amb la seva esposa) perquè juguessin i cuidessin els animals. En un cas, el processat i la seva dona cuidaven tant de la nena com dels seus germans, i fins i tot s'hi quedaven a dormir.

En aquest cas, la víctima ha declarat davant del jutge, entre plors, que va patir els abusos durant anys, cada cop que anava a casa del processat amb els seus germans. Segons ha declarat, l'home sempre intentava quedar-se a soles amb ella i aleshores li feia tocaments a les parts íntimes, per sota de la roba, i li feia petons a la boca. La seva mare ha declarat posteriorment que, quan la seva filla li va revelar els fets, el pastor evangèlic li va demanar "perdó". La dona, molt afectada, s'ha desmaiat després de la declaració i ha hagut de ser atesa per una ambulància.

En la seva declaració davant del jutge, però, el processat ha assegurat que les tres menors menteixen "per rancúnia" cap als seus pares o per "imaginacions" de les menors. També ha atribuït les denúncies "per raó de la meva fe". Ha arribat fins i tot a comparar-se amb Jesucrist perquè va ser clavat a la creu injustament.

Els fets, segons l'escrit de conclusions de la fiscalia, van tenir lloc, en un dels casos, entre el 2007 i el 2011. Durant aquest període, l'acusat, Daniel S. H., que ara té 67 anys, va cometre abusos a una nena quan tenia entre 7 i 12 anys. Segons l'acusació pública, l'home, amb ànim lúbric, va realitzar tocaments de caràcter sexual a la víctima en les zones íntimes, a més a més de fer-li petons a la boca. L'acusat, segons la fiscalia, cometia els fets aprofitant-se dels moments en què la menor es quedava sola a casa d'ell, a Collbató.

Aprofitant-se de les mateixes circumstàncies, el pastor evangèlicva cometre els mateixos fets posteriorment, fins a l'any 2015, segons afegeix l'acusació pública. Les víctimes van ser dues nenes de 7 i de 8 anys d'edat que també es quedaven a casa de l'acusat, en el mateix domicili de Collbató.

Segons assenyala la fiscalia, les menors anaven al seu domicili aprofitant la confiança que hi tenien els pares, per la seva condició de pastor de l'església evangèlica.

Els fets van ser denunciats el maig del 2015. L'home va ser detingut i, des d'aleshores, està en situació de presó provisional, per ordre del Jutjat d'Instrucció número 4 de Martorell.

La fiscalia acusa Daniel S. H. de tres delictes continuats d'abusos sexuals a menors de 13 anys i, per cadascun d'ells, demana la pena de sis anys de presó. La petició conjunta de condemna, per tant, suma 18 anys d'internament penitenciari. A més a més, el ministeri públic demana que indemnitzi els pares de les menors amb la quantitat de 3.000 euros, en cadascun dels casos, en concepte de danys morals.