El Jutjat d'Instrucció 1 de la Seu d'Urgell ha obert una investigació sobre les possibles irregularitats en la recollida de fons econòmics per ajudar la Nadia, la nena malalta de Fígols i Alinyà (Alt Urgell).

El jutge ha acordat la immobilització dels comptes econòmics on el pare de la menor rebia els diners i ha demanat que li sigui aportada tota la informació mèdica respecte la salut de la petita, per tal que sigui examinada pel forense.

El Jutjat ha actuat a petició dels Mossos d'Esquadra, amb l'objectiu d'acreditar, d'una banda, l'existència de la malaltia i, de l'altra, la gestió dels diners aportats per nombrosos particulars (153.000 euros en només quatre dies, gràcies a una campanya mediàtica).

La investigació que ha obert aquest cap de setmana els Mossos té l'objectiu de descobrir si la recollida de fons impulsada pel pare de la meonr, que en quatre dies va recaptar 153.000 euros per a una operació que salvaria la vida a la seva filla d'11 anys malalta de tricotiodistrofia, amaga una estafa.

Segons fonts policials, els Mossos han obert una investigació arran de les sospites apuntades pel diari "El País", que després d'una investigació pròpia i consultes a experts en tricotiodistrofia -una malaltia rara amb origen genètic- ha conclòs que el relat amb que el pare de la menor va recaptar 153.000 euros en donacions és fals.

Fernando B., pare de la nena malalta de tricotiodistrofia, va obrir una campanya a través de les xarxes socials, de la que es van fer eco diversos mitjans de comunicació, per recollir fons amb els quals finançar una operació a la localitat nord-americana de Houston que salvaria la vida a la menor.

L'operació, segons el relat de Fernando B., aniria a càrrec d'un grup "secret" de científics d'elit que ell mateix ha reclutat per tot el món i que curarien a la nena mitjançant una "manipulació genètica prohibida a Espanya" a través de "tres forats en la nuca".

En el seu compte de Facebook, l'Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistrofia que va crear el propi Fernando B. per impulsar la seva campanya assegura que a partir de demà a primera hora es procedirà a tornar "el total de les aportacions-donacions realitzades" i que dimecres que ve Fernando B. farà una roda de premsa per donar les explicacions "oportunes i necessàries" en relació amb el cas.

Aquest cap de setmana, el mateix compte de Facebook gestionada per Fernando B. manté que el seu únic propòsit és que la seva filla "tingui una vida llarga i amb qualitat de vida", però admet que "després de totes aquestes desqualificacions és difícil" que molts els creguin.

El pare de la nena confessa en la seva publicació en Facebook: "Ara mateix tinc la ment plena d'estranys sentiments i fins i tot de mals pensaments sobre la meva persona i la de la meva filla per acabar d'una vegada amb tot això".