El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha dictat una ordre de recerca i captura contra una dona acusada d'haver robat amb violència a una vianant d'avançada edat a Moià. La processada, que no va comparèixer el dia del judici i que es troba en parador desconegut, s'enfronta a una petició de pena de quatre anys de presó.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, van tenir lloc el 5 de febrer el 2014, cap a 2/4 d'1 del migdia. L'acusada, Mariana C., de nacionalitat romanesa, va abordar la la víctima, de 78 anys d'edat, quan estava caminant pel carrer Aliberch de la capital del Moianès.

La processada, segons afegeix la fiscalia, va agafar per la força la víctima pel braç i va aconseguir prendre-li el rellotge. Seguidament, li va sostreure el moneder de l'interior de la bossa de mà.

Segons destaca el fiscal, l'acusada va elegir la víctima perquè era una dona d'edat avançada, amb l'objectiu així d'assegurar l'èxit del robatori. Per aquest motiu, el ministeri públic demana que Mariana C. sigui condemnada a la pena de quatre anys de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

El dia del judici, però, que es va assenyalar per a aquest mes de novembre, l'acusada no va comparèixer a la sala de vistes, malgrat que el jutjat va comprovar que havia estat citada correctament. Per aquest motiu, com que no es coneix el seu parador actual, la jutge va dictar una ordre de recerca i captura contra Mariana C., davant de la sospita que hagi pogut retornar al seu país d'origen. Fins que no es localitzi, no es tornarà a convocar el judici.