Un home de 82 anys ha assassinat presumptament la seva dona, C.G, de 79, apunyalant-la amb un ganivet, i després s'ha intentat suïcidar clavant-se ell mateix l'arma, a casa seva, al carrer Zurbarán, número 22, de Súria.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís aquest dimarts al matí a les 9.23, quan, segons apunten les primeres informacions, una dels quatre fills del matrimoni s'ha adreçat al domicili familiar i s'ha trobat la seva mare ja sense vida i l'home ferit de gravetat per arma blanca, amb un ganivet clavat a l'abdomen.

El presumpte agressor ha quedat detingut pels Mossos d'Esquadra i ha estat traslladat a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on l'han operat i ha quedat ingressat amb pronòstic reservat. Un cop surti del centre amb l'alta hospitalària, passarà a disposició del jutjat de violència sobre la dona de Manresa, que és el que s'ha fet càrrec del cas.

Els fets han causat una enorme commoció entre els veïns, alguns dels quals han explicat a Regió7 que el matrimoni eren un matrimoni molt tranquil i que poques hores abans dels fets els havien vist passejant pel municipi.

L'Ajuntament de Súria ha decretat un dia de dol per la mort. A més, el consistori bagenc ha convocat una concentració per aquest dimecres a les sis de la tarda per rebutjar el crim.

Els fets han tingut lloc aquest dimarts al matí quan un home de 82 anys ha assassinat presumptament a la seva dona, de 79, i després s'ha intentat suïcidar. Els Mossos han rebut l'avís d'una de les filles del matrimoni a un quart i mig de deu del matí després de trobar-se la seva mare morta al llit i el seu pare amb un ganivet clavat a l'abdomen. El jutjat de violència sobre la dona de Manresa s'ha fet càrrec del cas.

Segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no consta que hi hagi cap antecedent de violència domèstica en nom de la parella.

Si es confirma l'assassinat masclista, aquest és el primer cas de violència domèstica a Catalunya des de començament d'aquest any. A Espanya, aquest seria ja el vuitè cas.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha condemnant "enèrgicament", en nom del Govern, l´homicidi i ha expressat el més sentit condol a la família i amics de la víctima i també al poble de Súria. Munté ha reiterat "la voluntat compartida amb el conjunt de la societat catalana de lluitar i eradicar aquesta terrible xacra".

Segon assassinat, al mateix carrer, només dos mesos i mig després

Aquest crim masclista ha ocorregut només dos mesos i mig després que una dona veïna també de Súria fos assassinada a mans d'un veí el 17 de novembre sense que se n'hagi pogut aclarir el mòbil.

Es dóna el cas que la víctima d'aquell crim vivia al mateix carrer que la dona assassinada avui, només a cinc números de distància, al carrer de Zurbarán de Súria, situat al barri dels Joncarets.