La nena d'1 any de Berga afectada per una meningitis vírica presenta un «pronòstic bo», segons va explicar la pediatra berguedana Maria Gassó en una reunió amb una seixantena de pares i mares de l'escola Vedruna de Berga, on està escolaritzada la petita, convocada per informar i resoldre dubtes sobre el cas. La seva evolució es preveu favorable

La petita Isona va ser ingressada dilluns a l'hospital Sant Pau de Barcelona, tal com va avançar aquest diari. Aquest dimarts es va informar que pateix una meningoencefalitis, una meningitis vírica causada per un enterovirus de la panxa. També té un herpes número 6 i per això també està rebent tractament específic per curar-se.

A l'acte d'aquest dimarts al matí hi van assistir la directora del centre, Carme Freixa; la cap de la Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Catalunya Central, Roser Torra; i la directora del CAP de Berga, Conxita Medina.

El missatge que les tres responsables mèdiques van fer arribar als pares i mares és de tranquil·litat. «El cas de Manresa és excepcional», va dir Torra en referència a la mort d'una nena de 9 anys a Manresa per una meningitis fulminant. De fet va explicar que en 30 anys a la Catalunya Central només hi ha hagut tres casos com aquest.

Les professionals mèdiques van demanar estar alerta, però actuar amb calma i tranquil.litat. Van explicar que el més important per prevenir casos de meningitis víriques és que els nens i nenes es rentin les mans després d'anar al lavabo i també abans de menjar.

Roser Torra, la responsable de la Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Catalunya Central, va explicar que la diferència entre una meningits vírica com la que pateix la nena de Berga i la meningitis bacteriana que va patir la nena de Manresa és que «és molt més greu» la darrera. La meningitis vírica «és més freqüent i en un percentatge elevadíssim de casos evoluciona favorablement i sense complicacions». Va explicar que per a la meningitis vírica no fa falta un tractament amb antibiòtics i per a la bacteriana sí. En el cas de la nena de Berga, inicialment es va començar a tractar amb antibiòtics abans de determinar el diagnòstic específic.

El fet que la meningitis detectada a la nena de Berga tingui un origen víric i no bacterià fa que l'entorn de la criatura no s'hagi de tractar amb medicament, com sí que va caldre en el cas de la Martina, la nena de Manresa.