Mútuacat, amb seu a Manresa, està investigant una pediatra de la ciutat, inclosa dins de la seva cartera de metges, després de sospitar que l'any passat hauria facturat una xifra de visites superior a la que realment havia tingut, en un cas que considera excepcional. La doctora qüestionada, després de conèixer la investigació, ha rescindit el contracte amb Mútuacat i, en declaracions a aquest diari, nega rotundament els fets.

Fonts de Mútuacat (l'antiga Mútua Manresana, establerta al carrer Mossèn Serapi Farré) han confirmat a Regió7 la investigació i l'han justificat per «l'elevada» facturació que la pediatra va oferir durant el 2016. «Estem fent unes comprovacions perquè hi ha un seguit de facturació que no ens quadra», asseguren les fonts esmentades. «Per fer aquesta comprovació, estem parlant amb els nostres mutualistes que es visitaven amb la doctora, per comprovar que la facturació que nosaltres hem rebut concorda amb les visites reals que els pacients han fet amb ella», afegeixen.

Les mateixes fonts de Mútuacat expliquen que van iniciar la investigació la setmana passada i que, quan es conclogui, es comunicarà el resultat a la junta directiva de la mútua. «En funció de quines siguin les conclusions, la junta haurà de decidir si prendre mesures o no», afegeixen.

Segons Mútuacat, és la primera vegada que s'han vist obligats a iniciar una investigació d'aquest tipus contra un metge de la seva cartera. «Durant la casuística del dia a dia, sempre hi pot haver errades i algun metge ens pot facturar una o dues visites de més que no tocaven, per un descuit. Però, amb el que ens hem trobat ara, no és normal», asseguren fonts de la companyia, que neguen haver tingut cap problema amb la pediatra anteriorment.

Consultada per aquest diari, la pediatra manresana ha negat rotundament l'acusació i assegura que totes les visites que ha facturat amb Mútuacat són reals, perquè té una alta cartera de pacients infantils. «Amb aquesta mútua en concret, hi tenia 182 pacients», explica la doctora. «El que ha passat és que Mútuacat ha vist que jo visitava molt i que, per tant, no els era solvent. Però totes les visites que he fet són reals», assegura la pediatra, que afegeix que la mútua «m'està demanant facturació de fa fins i tot quatre anys».

La doctora afirma que Mútuacat va deixar de pagar-li les visites «el setembre passat». Quan va saber que estava sent investigada, diu, «vaig rescindir el contracte amb ells». Segons afegeix la pediatra, «ara Mútuacat s'està trobant que molts mutualistes, en saber que jo ja no visito per a aquesta mútua, s'estan donant de baixa de la companyia per donar-se d'alta a altres mútues on sí que continuo treballant. I els estan molestant i els estan demanant que no es donin de baixa», diu.

La pediatra assegura que se sent víctima de «coaccions» i d'un «assetjament» per part de Mútuacat i, per aquest motiu, assenyala, estudia presentar una denúncia als jutjats.