Agents de la Unitat de Munta-nya dels Mossos d'Esquadra van rescatar, aquest dissabte, un grup de 22 nens i nens i 4 monitors d'un grup escolta de Barcelona que van ser sorpresos per una tempesta elèctrica mentre estaven d'excursió al Pedraforca.

Els Mossos van rebre l'avís a les 11.55 del migdia. El grup el formaven nens i nenes d'entre 8 i 11 anys. Els agents es van mobilitzar i els van localitzar seguint, a l'inrevés, l'itinerari previst pels excursionistes, que havien de baixar per la tartera en direcció a Saldes.

Un cop localitzats es van dividir en grups petits i els van baixar fins al refugi Lluís Estasen de Saldes. Tots van arribar sans i estalvis.

Igualment a Saldes, els bombers es van mobilitzar ahir per restacar una persona que feia excursionisme i es va torçar un turmell.

Els bombers també es van posar en alerta ahir al migdia quan van rebre l'avís que un escalador havia quedat penjat a la canal del Mejillón, a Marganell. Quan s'activava l'helicòpter per rescatar-lo van rebre un nou avís que un grup d'escaladors l'havia baixat.