Catalunya encara estarà aquest dilluns sota la influència de la baixa pressió i la nuvolositat augmentarà en general al llarg del matí. A més, s'espera alguna precipitació feble a nord-est del país a partir de migdia. Així, la inestabilitat no acaba de marxar de Catalunya i caldrà esperar fins dimarts quan d'espera que la pertorbació es retiri. Dimecres, però, un nou front (menys actiu) arribarà al país, segons el Servei Meterològic de Catalunya.

Pluges que donen treva al matí i s'intensifiquen a la tarda

Durant avui al matí hi haurà una petita treva amb força clarianes i núvols compactes al nord que deixaran algunes gotellades. A banda, hi haurà estrats baixos a punts del nord de la depressió Central durant tota la jornada. A la tarda, però, aquestes precipitacions guanyaran cos i seran més freqüents a punts de la meitat est de Catalunya i punts de l'extrem nord. Serà d'intensitat feble o localment moderada. La cota de neu es manté entre els 1.000 i els 1.200 metres. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants (entre 5 i 20 mm en 24 hores).

Pel que fa a les temperatures, seran semblants a les d'ahir o lleugerament més baixes. Oscil·larà entre 4 i 9 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu i a la depressió Central i entre 10 i 15 ºC al litoral i al prelitoral.El vent va la baixa

El vent anirà a la baixa, i serà fluix i de direcció variable amb predomini del component oest al litoral fins a primeres hores del matí. A partir de llavors, s'imposarà el component oest en general entre fluix i moderat. Malgrat tot, al nord de l'Empordà s'imposarà la tramuntana amb algun cop fort. A banda, a l'interior del quadrant nord-est i al sud de la Costa Brava serà fluix i de direcció variable al centre de la jornada.