Durant aquest cap de setmana, el Servei Català de Trànsit coordina amb els Mossos d'Esquadra i les policies locals la segona de les disset campanyes de control i vigilància previstes per al 2018. Aquesta campanya es fa amb motiu del Carnaval i està centrada en el control de drogues i alcohol. Segons Trànsit, durarà fins al proper dimecres, 14 de febrer.

Durant el 2017 es van fer tres campanyes preventives de control de drogues i alcoholèmia, coincidint amb el Carnestoltes, Sant Joan i Nadal. En aquestes campanyes, un 4,8% de les persones a qui es van fer proves van donar positiu; d'aquests positius, un 79,68% van seguir la via administrativa, i un 20,32% la via penal. Pel que fa als controls de drogues, els positius van ser un 47,72% del total de proves realitzades.

Trànsit recorda que els principals efectes del consum d'alcohol en la conducció són l'augment del temps de reacció, els problemes de percepció, d'atenció, control i coordinació, així com també l'increment de la somnolència durant la conducció.