La investigació de la Guàrdia Civil ha determinat que, en el cas de Sallent, també hi podria haver un delicte de tràfic d'influències, ja que es va nomenar com a agent el fill del cap de la Policia Local.

Segons va explicar ahir la Guàrdia Civil, el cap policial sallentí va fer un informe favorable a l'hora de nomenar el seu fill com a agent, en règim interí. El funcionariat de l'Ajuntament, a més, hauria donat el vistiplau a aquest nomenament «tot i tenir coneixement dels vincles familiars existents».

La contractació del fill del cap de la Policia Local de Sallent va ser un dels aspectes que va denunciar l'aspirant manresà que va ser descartat de tots els processos de selecció dels ajuntaments.

Es dóna el cas que aquest denunciant, Ivan R., forma part de l'anomenada Plataforma d'Afectats de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (l'Escola de Policia) i durant anys ha presentat denúncies als jutjats sense èxit contra els seus responsables.

La web de l'esmentada plataforma conté diverses notícies crítiques amb els Mossos i favorables a la Guàrdia Civil. La denúncia que va presentar va incloure alguna referència política, ja que va destacar, per exemple, que l'alcalde de Navàs, quan va jurar el càrrec, «va dir que no tenia la intenció de complir la Constitució».