Demanen tres anys de presó a Ana Torroja per frau fiscal

L'instructor ha dictat l'obertura de judici oral contra la cantant i els seus assessors per no haver pagat l'IRPF de diversos exercicis

01.05.2013 | 00:00
Ana Torroja
Ana Torroja

El jutge d'Instrucció número 7 de Palma, Antoni Garcias, ha dictat una interlocutòria d'obertura de judici oral contra Ana Torroja i els seus assessors per presumpte frau fiscal, pel qual l'Advocacia de l'Estat demana una pena de presó de 3 anys i 3 mesos per a la cantant i la Fiscalia 18 mesos. En la interlocutòria, Garcias sol·licita una fiança de 2 milions d'euros per a Torroja i els seus dos assessors fiscals, per les possibles responsabilitats pecuniàries que es puguin derivar contra ells en la causa. Aquests 2 milions d'euros correspondrien al triple de les quanties presumptament defraudades.
Aquest judici correspon a una de les peces separades del cas Llampec, obert el 2007, per presumptes delictes contra la hisenda pública relacionats amb el bufet d'advocats Feliu de Palma i en què ja s'ha jutjat una altra peça de frau fiscal. En aquesta peça separada, la Fiscalia imputa a l'antiga cantant de Mecano dos delictes fiscals pel presumpte impagament de l'Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF) en els exercicis 2006 i 2007, i sol·licita per a ella una pena de presó de 9 mesos per cadascun dels dos exercicis, així com que pagui l'impagat. Per la seva banda, l'Advocacia de l'Estat imputa Torroja, per a qui demana una pena de presó de 3 anys i 3 mesos, però també el seu advocat a Palma, Gabriel Feliu, així com un altre assessor financer establert a Madrid i amplia la comissió dels presumptes delictes als exercicis 2001, 2002, 2003, 2004, 2006 i 2007. Quant a l'exercici 2005, els investigadors també van apreciar la comissió de delicte fiscal per impagament de l'IRPF però va ser en una fase avançada de la instrucció, el que ha impedit que s'inclogui en aquest procés, però s'està investigant en una altra peça separada.

Gent

Saps si tens 'burundanga' al teu jardí?

Saps si tens "burundanga" al teu jardí?

La planta que conté escopolamina, la "droga dels violadors", és molt comú a l'estat

Demanen presó per a Lucía Bosé per vendre un dibuix de Picasso d'una empleada

Demanen presó per a Lucía Bosé per vendre un dibuix de Picasso d'una empleada

La Fiscalia sol·licita dos anys per l'apropiació de l'obra, que era d'una treballadora de la llar...

Chiquito de la Calzada mor als 85 anys

Chiquito de la Calzada mor als 85 anys

El còmic i cantaor malagueny feia dies que estava ingressat a l'UCI per una infecció

Enllaços recomanats: Premis cinema