El pres nord-americà la bellesa del qual ha revolucionat les xarxes socials els últims dies, Jeremy Meeks, ha demanat al jutge que porta el seu cas que impedeixi que la premsa el vegi vestit amb l'uniforme carcerari en la vista oral prevista per a la setmana vinent, va informar el portal TMZ.

Meeks havia sol·licitat prèviament al tribunal de la localitat californiana de Stockton (EUA) que li permetés canviar el vestit taronja i les esposes habituals en les compareixences judicials per un vestit a mida "que s'ajusti a la seva estructura corporal", segons la documentació presentada pel seu advocat. El jutge va denegar aquesta possibilitat, per la qual cosa Meeks, de 30 anys, va decidir que si havia de vestir com un pres comú, llavors no volia que els mitjans de comunicació immortalitzessin aquesta imatge.

Meeks va ser arrestat per la Policia de Stockton el 18 de juny en una operació en la qual tres persones més van resultar detingudes, en tots els casos per suposada possessió d'armes.

El retrat policial que van prendre els agents a la comissaria quan van formalitzar la detenció va ser publicat a la pàgina de Facebook d'aquest departament per donar a conèixer als ciutadans que la intervenció havia tingut lloc, un procediment habitual de comunicació pública de les autoritats de Stockton.

La seva imatge, no obstant això, va cridar l'atenció dels internautes per la seva estètica i així va començar la lloança a la bellesa del convicte fins a convertir-se en un fenomen viral. A dia d'avui, el seu retrat té més de 101.000 "m'agrada" i 26.700 comentaris.