L'actriu francesa Brigitte Bardot ha escrit al Govern d'Austràlia per demanar que suspengui un pla per sacrificar uns 2 milions de gats salvatges, el 10 % del total del país, segons ha informat la premsa local.

Bardot va dirigir la carta al ministre de Medi Ambient, Greg Hunt, que la setmana passada va anunciar el projecte per reduir la població de gats salvatges en els pròxims cinc anys amb l'objectiu de protegir altres espècies autòctones, segons l'agència AAP.

Hunt, que va considerar els felins com un "tsunami de violència i mort" per a la població de mamífers local, va afirmar que la seva eliminació es portarà de "la forma més humana possible".

No obstant això, Bardot va criticar Austràlia pel seu alt índex de sacrificis d'animals i va instar les autoritats a reconsiderar el pla. "Aquest genocidi animal és inhumà i ridícul. A més de cruel, matar aquests gats és absolutament inútil ja que la resta seguirà procreant", va afirmar en la missiva l'actriu, icona sexual en els anys 60 amb més de 40 pel·lícules en la seva carrera.

"El seu país ja està tacat amb la sang de milions d'animals innocents, així que si us plau no afegeixin gats a aquest rècord sinistre", va dir l'actriu francesa, que va afegir que gastarien millor els diners en esterilitzar els animals.

Amenacen altres espècies

El Govern australià va anunciar la setmana passada un pla finançat amb 4,4 milions de dòlars (uns 4,4 milions d'euros) per dur a terme el sacrifici dels gats salvatges i altres programes de protecció per a animals amenaçats.

Segons les autoritats, els felins són responsables del declivi d'altres espècies, especialment mamífers i aus.