Pierre Casiraghi, fill petit de la princesa Carolina de Mònaco i del difunt empresari Stefano Casiraghi, va contreure ahir matrimoni amb l'aristòcrata i periodista italiana Beatrice Borromeo, en una cerimònia civil seguida d'un pícnic estiuenc amb 700 convidats.

La festa va arrencar al migdia i va segellar l'amor de Pierre, de 27 anys, i Beatrice, a punt de fer els 30, i va consistir en una cerimònia oficiada en els salons de Palau de Mònaco seguida d'un àpat al jardí. D'aquí a una setmana, a Itàlia es farà un ofici religiós a l'espectacular palau dels Borromeo situat a les Illes Borromees del llac Maggiore (al nord d'Itàlia, sota les primeres muntanyes dels Alps), d'on emana l'il·lustre cognom de la núvia.

Segons va explicar el príncep Albert II a la revista People, i a falta d'informació oficial, ja que el Palau Grimaldi la considera una unió privada, el casament gira al voltant d'un pícnic monegasc.

"Una festa estiuenca de jardí, amb safates d'aperitius, esmorzar i bar, així com llocs per seure, però bastant normal", va comentar el fill de Rainier i Grace Kelly.

El programa previst també preveia música en viu, partides de petanca i barbacoa, abans que el mateix Albert II ofereixi un brindis en honor dels nuvis. La festa es va desenvolupar en un jardí privat i poques vegades obert a les visites, dissenyat per Grace Kelly al costat d'una piscina dels anys seixanta, amb ambient hollywoodià, i sobre el parc zoològic, segons la descriuen els afins a la família Grimaldi.

Es va demanar als convidats a la celebració que lluïssin vestits tradicionals de les seves regions d'origen per homenatjar la parella, que es va conèixer el 2008, quan tots dos estudiaven a la Universitat privada Bocconi de Milà.

Els arxius de la premsa del cor recorden el fill de Carolina com un trencacors de 21 anys que cursava estudis d'Economia, i, a ella, de 23 anys i alumna de Dret, com a l'exparella d'Antonio Versace, fill del president de l'homònim empori de moda.

Pierre, orfe als tres anys i prestigiós pel seu sentit de l'humor bufonesc, que recorda al del seu avi Rainier, és un amant de l'esport (futbol, hípica, busseig, esquí, automobilisme...) i campió nàutic que va enamorar Beatrice iniciant-la a la vela, la seva gran passió.

Poc després, Beatrice va viatjar a Nova York per obtenir un diploma de periodisme per la Universitat de Columbia el 2012 mentre que el seu estimat prenia les regnes, juntament amb el seu germà Andrea, de l'empresa de construcció Engeco, creada pel seu pare el 1984. Els germans dirigeixen també dues empreses monegasques més, una dedicada als helicòpters.

Malgrat el seu cognom il·lustre, que arrossega 500 anys d'història d'una família de mercants que les últimes dècades s'ha acostat a la moda, l'estilitzada Beatrice Borromeo, que d'adolescent va desfilar per a Chanel i Roberto Cavalli, va assumir riscos periodístics fins a convertir- en una celebritat a la televisió a la qual la premsa italiana deia "la comtessa comunista".

Va treballar sobre les màfies, la inseguretat o els gitanos, va realitzar reportatges amb micròfons ocults, i va entrevistar Ingrid Bettancourt quan era candidata a la presidència de Colòmbia i Marcello Dell'Utri, cofundador del partit de Silvio Berlusconi Forza Itàlia, que li va confessar que estava en política per beneficiar-se de la immunitat parlamentària i evitar la presó.

Les pressions -perquè criticava obertament el govern de Berlusconi, amb qui es creuava en casaments i celebracions- la van portar a canviar la petita pantalla per la premsa escrita el 2009 i a col·laborar amb el diari d'esquerres Il fatto quotidiano.

Beatrice Borromeo habitualment recorda que malgrat la seva noble ascendència, no és comtessa, ja que els seus pares mai es van casar.