L'empresa valenciana d'enginyeria Vielca ha dissenyat tendes de campanya antibales i superaïllants per a camps de refugiats i altres usos crítics, gràcies a un sistema que permet millorar les seves condicions de vida, i que suportin inclemències meteorològiques extremes o un possible atac gràcies al seu aïllament tèrmic, acústic i visual. La clau del sistema dissenyat per l'empresa valenciana rau, segons el seu comunicat, en una doble coberta pensada per ser omplerta amb materials del mateix terreny on s'instal·li, bé sigui sorra, grava, terra, branques o neu, que la dota al seu torn de més robustesa.

Vielca diu que la idea va sorgir quan es va conèixer que l'ONU havia reclamat la necessitat de disposar de tendes de campanya isotèrmiques per als milions de desplaçats. Les característiques i materials amb què es fabricaran aquestes noves botigues són els mateixos que hi ha al mercat per a tendes senzilles, de manera que són de menys cost i no afegeixen pes, així que són fàcils de transportar per mitjans humans.

El disseny es basa en el sistema tradicional de murs de càrrega utilitzat des de l'Edat Mitjana, segons ha indicat l'empresa, però redefinint els elements estructurals i els de tancament.