La cantant colombiana Shakira, parella del jugador del Barça Gerard Piqué, va ser l'encarregada de posar música ahir a l'obertura de la cimera per al desenvolupament sostenible de l'ONU, que es va completar amb un emocionant discurs de la premi Nobel de la Pau Malala Yousafzai.

Shakira, vestida de blanc, va entonar el clàssic Imagine de John Lennon, davant els caps d'estat i de govern reunits a la sala de l'Assemblea General de les Nacions Unides, on minuts abans va intervenir el papa Francesc.

"Vivim en un món en el qual molts que neixen pobres moriran pobres. Ens correspon decidir si som la primera societat que eradica la pobresa i porta la justícia i la igualtat a les persones més privades de drets a la Terra", va dir la cantant.

"Els nostres fills tenen el dret a la igualtat d'oportunitats, a créixer, a ser feliços, saludables i a estar segurs", va afegir abans d'iniciar la seva actuació.

La colombiana, que és ambaixadora de bona voluntat d'Unicef, lidera una campanya per demanar als governs que augmentin la seva inversió en educació i en el desenvolupament de la primera infància.

En contrast amb l'emotiu tema triat per Shakira, la cantant Angelique Kidjo, també ambaixadora d'Unicef, va proposar una celebració "a l'estil africà" als líders de tot el món, als quals va demanar que cantessin amb ella.

En aquesta segona actuació es va poder veure nombrosos diplomàtics seguint el ritme amb les mans les melodies de l'artista i activista de Benín.

Després de la música, va arribar el torn de les paraules, a càrrec de Malala Yousafzai, que es va convertir en una icona després de patir el 2012 un atac per part dels talibans quan tornava a casa després de fer uns exàmens.

Malala va comparèixer acompanyada de 193 joves, un per cada Estat membre de l'ONU, que van portar llums per simbolitzar l'esperança que representa per a la seva generació la nova agenda de desenvolupament sostenible adoptada ahir per la comunitat internacional.

"El món necessita un canvi", va dir l'activista pakistanesa, que va recordar als líders el sofriment de milions de menors arreu del món, posant com a exemple les imatges de refugiats morts en el Mediterrani i d'aquells que continuen a la frontera siriana o les llàgrimes dels pares de les nenes segrestades per Boko Haram.

Malala va defensar que "l'educació no és un privilegi, és un dret", i va demanar als governants unió perquè tots els nens del món hi tinguin accés. "L'educació és esperança, l'educació és pau", va dir la jove activista per tancar el seu emotiu discurs, després del qual es va iniciar l'obertura formal de la cimera, que durarà fins diumenge.