Les autoritats australianes desplegaran drons a les platges de l'est per prevenir noves trobades amb taurons, després dels 14 atacs registrats aquest any, un d'ells mortal. Les proves amb aeronaus no tripulades començaran la setmana que ve com a part d'una estratègia del govern de l'estat de Nova Gal·les del Sud que també inclou la col·locació de xarxes d'emmallament d'alta tecnologia per capturar els esquals i etiquetar-los, segons el diari The Guardian.

Els primers drons sobrevolaran les platges de Coffs Harbour, a uns 530 quilòmetres al nord de Sydney, mentre que les xarxes d'emmallament s'instal·laran a Ballina, on el febrer passat va morir un turista japonès per l'atac d'un tauró i a principi de mes un veí va ser mossegat per un esqual.

Les proves amb drons i les sofisticades xarxes d'emmallament són part d'una estratègia de cinc anys per prevenir els atacs de taurons que inclou l'ús de tecnologia 4G per vigilar els moviments de taurons i enviar alertes per telefonia mòbil.

La col·locació de les xarxes d'emmallament a Nova Gal·les del Sud, utilitzades en altres zones d'Austràlia, han motivat les protestes dels ecologistes, que consideren que posaran en perill dofins i tortugues i altres animals marins en perill.