El circ nord-americà Ringling Bros and Barnum & Bailey, el més antic del món, deixarà d'usar elefants en els seus espectacles a partir del maig vinent, tot i que seguirà fent altres números amb animals, segons ha anunciat la productora Feld Entertainment.

Almenys 42 paquiderms seran traslladats quan arribi la data a un Centre de Conservació d'Elefants de Florida (EUA).

Aquesta decisió es produeix després que la participació d'aquests animals en els espectacles del circ Ringling Bros fos motiu de polèmica en els últims anys.

Després de conèixer la notícia, Ingrid Newkirk, presidenta de l'organització defensora dels drets dels animals PETA, va demanar als circs posar fi a totes les seves actuacions amb animals i ha assenyalat que serà convenient vigilar com són tractats en el centre al qual seran traslladats.

Newkirk va lamentar que els elefants no hagin de ser retirats en un santuari animal, com demanava l'organització.

El conseller delegat de Feld Entertainment, Kenneth Feld, va considerar per la seva part que la decisió "no va ser fàcil, però és el millor per a la companyia, els elefants i els amants del circ. És també la més significativa duta a terme des que el circ Ringling va fundar un centre per a la conservació d'elefants en 1995".

"Quan ho vam fer sabíem que jugàvem un paper molt important per salvar les espècies asiàtiques d'elefants en perill per a les futures generacions", ha afegit Feld.