La multinacional holandesa Vanderlande ha fet una donació de 40 equips informàtics de segona mà a l'Ajuntament de Santpedor. El lliurament va tenir lloc aquesta setmana, en el decurs d'una trobada que l'alcalde Xavier Codina va mantenir amb el director financer i la cap de recursos humans de la filial que aquesta empresa té a Santpedor, Manel Almécija i Maria Dolors Pinós, respectivament. El material donat consta de 37 ordinadors de sobretaula i tres aparells portàtils que l'Ajuntament destinarà als serveis socials municipals i a les entitats.

La donació, asseguren fonts de l'empresa, forma part del pla d'acció de responsabilitat social corporativa que Vanderlande implementa als territoris on desenvolupa la seva activitat econòmica, adscrita al sector logístic, però també en el marc de col·laboració que ja existia a través del grup Dinamic, empresa del sector del metall establerta a Santpedor des de fa quatre dècades, que la primavera passada va ser adquirida per la multinacional holandesa.

Segons explica l'empresa, el material que ha rebut l'ajuntament de Santpedor és fruit del procés de renovació dels equips que ha portat a terme a l'antiga Dinamic per adequar-se al sistema de Vanderlande.

Vanderland és una multinacional d'origen holandès del sector logístic, líder mundial en sistemes per a la gestió i el trasllat d'equipatges que actualment utilitzen 600 aeroports d'arreu del món, entre ells, 17 dels 25 més importants. Les seves àrees de creixement mes fort són les de paqueteria i automatització de magatzems on basa del seu pla estratègic de creixement futur. Compta amb 3.800 empleats arreu del món i ha facturat 1.000 milions d'euros al 2015. La cartera de comandes acumulada a final de l'any passat és de 1.400 milions.