Els boscos capten fins al 30 % més d'aigua de pluja que les zones desproveïdes de vegetació i permeten que l'aigua arribi als rius amb més puresa, subratllava divendres el Col·legi d'Enginyers Forestals amb motiu del Dia Mundial dels Boscos.

Sota el lema "Els boscos i l'aigua", les Nacions Unides commemoren avui 21 el Dia dels Boscos, dels quals depenen directament 1.600 milions de persones per al seu manteniment.

A més, expliquen els enginyers forestals, els boscos minven l'escorrentiu i eviten l'erosió que es produeix a les zones desproveïdes d'arbres, i faciliten que l'aigua arribi a rius i rierols amb més puresa, ja que redueixen els sediments de les masses d'aigua (aiguamolls, llacs, estanys) i atrapen els contaminants de l'aigua a la fullaraca, destaca el Col·legi Oficial.

Pluja cadenciosa

El degà del Col·legi Oficial, Carlos del Álamo, va explicar que les copes dels arbres fan que la pluja arribi a terra d'una manera més cadenciosa, amb la qual cosa s'aconsegueix que es filtri a la terra, no es perdi i aflori més endavant en forma de deus i fonts que enriqueixen les zones naturals.