Investigadors de l'ICO Girona han aconseguit reduir més del 70% la metàstasi cerebral de pacients amb càncer de pulmó gràcies a la silibinina, una substància natural extreta del card marià o burral, segons ha informat l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

Els investigadors de l'ICO han descobert que una substància natural, la silibinina, ha reduït entre el 70 i el 85% la metàstasi cerebral de dos pacients amb càncer de pulmó avançat que havien rebut prèviament quimioteràpia i radioteràpia, però sense experimentar cap millora.

Amb la silibinina, en canvi, ha millorat la seva qualitat de vida i han reduït les seves lesions cerebrals.

"De moment, hem descobert que té efectes pal·liatius, però no sabem si aplicant el tractament en fases més precoces podríem aconseguir no només pal·liar, sinó també curar", apunta Joaquim Bosch, oncòleg del Servei d'Oncologia Mèdica de l'ICO Girona i col·laborador de l'estudi.

La silibinina és una substància natural que s'extreu de les llavors de la planta Silybum marianum, més coneguda com a card marià o card burral.

Fa anys que se n'estudien les propietats medicinals, però no s'aconseguien resultats, perquè, subministrada per via oral, el cos n'absorbia molt poca quantitat.