Un home va escalar, sense cap tipus de dispositiu de seguretat, un arbre de 24 metres d'altura al centre de Seattle (EUA), i va passar-hi més d'un dia sencer fins que va descendir enmig d'un gran desplegament policial i molta expectació a les xarxes socials.

L'home, d'aspecte jove, amb una barba espessa i llarga, però del qual es desconeix la identitat, va pujar fins al capdamunt d'una sequoia que està al mateix centre de Seattle (davant d'uns magatzems Macy 's), dimarts al matí, i va descendir, sense cap ajuda, unes 25 hores després.

Les imatges preses tant pels mitjans de comunicació com per transeünts anònims van circular ràpidament per les xarxes socials, on es va batejar l'home com a man in tree, i es va generar una gran expectació que va portar multitud de curiosos a acostar-se al lloc. Mentrestant, la policia va desplegar diversos agents al voltant de la sequoia, va tallar alguns carrils de circulació al trànsit i va tractar de negociar amb l'home des de les finestres de Macy 's, instant-lo a baixar.

Les imatges de les televisions locals i dels mòbils dels ciutadans mostren que l'home responia als agents, i algunes altres vegades semblava parlar amb si mateix. Al llarg de la nit, una dona va acudir al lloc i, des del carrer, li va prometre a crits sexe si baixava de l'arbre, davant la qual cosa l'home va baixar uns metres, però després va tornar a escalar fins al capdamunt.

Quan finalment va baixar del tot, el matí de dimecres, els ciutadans concentrats a la base de la conífera van animar-lo al crit de man in tree, en referència a com se l'havia batejat a Internet.

L'home va romandre una estona assegut a terra, on es va menjar una peça de fruita, fins que la policia s'hi va acostar, van estar parlant una estona, i després va arribar una ambulància que el va portar a un centre mèdic perquè fos avaluat. "Estem molt contents d'haver pogut treballar amb ell i fer-lo baixar de manera segura", ha indicat l'agent de Policia Patrick Michaud, que va indicar que no s'arrestarà l'individu.