L'actor nord-americà Harrison Ford subhastarà la icònica jaqueta de cuir que va portar com a Han Solo a Star Wars: The Force Awakens, l'última pel·lícula de la saga, perquè els beneficis de la venda es destinin a la investigació per al tractament de l'epilèpsia. Els interessats ja poden licitar per la peça des del portal If Only, especialitzat en subhastes de celebritats, que mantindrà oberta la subhasta fins al proper 11 d'abril.

El preu més alt que assolia ahir la jaqueta, signada per Ford i que inclou un certificat de la productora Lucasfilm, era de 38.000 euros.

L'actor, de 73 anys, va decidir donar els beneficis de la jaqueta de cuir a la fundació FACES de l'hospital NYU Langone de Nova York, que investiga el tractament i les cures per a l'epilèpsia, després que el centre mèdic ajudés a millorar la qualitat de vida de la seva filla, que pateix aquesta malaltia neurològica. "Va ser admesa fa nou anys i no ha tingut cap atac epilèptic des del dia que va sortir", va explicar Ford en una gala de recaptació de fons a principi de març.

La jaqueta de cuir ha estat un dels símbols d'identitat de l'intrèpid pilot Han Solo al llarg de la saga de ciència-ficció creada per George Lucas, encara que el model subhastat va ser fet a mida només per a la setena entrega.

Star Wars: The Force Awakens, que es va estrenar el desembre de l'any passat, es va convertir en el film més taquiller de la història dels Estats Units en superar el gener els 760.500.000 dòlars que havia aconseguit Avatar de James Cameron als cinemes.