El cine París de Solsona ha acollit l'estrena de Quin Desastre!, una pel·lícula pensada, gravada i editada per alumnes de la Classe del Cinema de l'escola El Vinyet, integrada per vint-i-un alumnes de 6 a 9 anys. A la gala hi van assistir 400 espectadors. Infants, mestres, membres de l'AMPA, treballadors de l'escola, del servei de menjador, la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, i familiars dels protagonistes van gaudir del film tot menjant crispetes. Abans van haver de passar per la catifa vermella i el photocall, elaborat pels mateixos alumnes.

Els alumnes de la Classe del Cinema, acompanyats pel seu mestre, Rubén Pérez, han fet un llarg viatge que es va iniciar descobrint els inventors del cinema, els germans Lumière, passant pels efectes especials de Georges Méliès, fins a realitzar primer un curtmetratge titulat De 29 a 5, que va precedir l'estrena del llargmetratge. El projecte va sortir a partir de la pregunta d'un infant de 6 anys -"com es fa una pel·lícula?"-, i ha acabat amb els alumnes fent d'actors, posant-se en la pell de personatges històrics, però també fent la feina de guionistes, càmeres, publicistes, dissenyadors, presentadors, repartidors de programes, fotògrafs...

Tots els integrants de la Classe del Cinema, un cop presentat el treball davant del públic, han volgut expressar el seu agraïment a totes les persones que han col·laborat a fer que hagin pogut ser estrelles de cinema per un dia i, especialment al cine París, obert des del 1964, per obrir-los les seves portes per a l'estrena.