Identifiquen una proteïna que és clau en el procés d'envelliment dels músculs

La degeneració de massa muscular és una condició debilitadora de la vellesa que no se sap tractar

23.06.2016 | 00:00

Investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona han descobert en ratolins joves que la pèrdua de la proteïna Mitofusina 2 en els músculs accelera el seu envelliment i els causa sarcopènia prematura, que els deixa en condicions musculars similars als ratolins vells.
La sarcopènia, o degeneració de massa muscular i pèrdua de força associada, és una de les condicions més debilitadores de la vellesa que no se sap tractar.
En la seva investigació, que publica la revista The EMBO Journal, els científics de l'IRB proposen que augmentar l'activitat de la Mitofusina 2 seria una bona estratègia per millorar la sarcopènia.
Segons els metges, una de les alteracions que més afecta la qualitat de vida de les persones grans és l'atròfia muscular induïda per l'edat amb la consegüent pèrdua de força, coneguda com a sarcopènia.
Cap als 55 anys, les persones comencen a disminuir la seva massa muscular, fins a edats avançades, quan la pèrdua és ja més crítica, i fins ara es desconeix com s'arriba a la sarcopènia ni com tractar-la.
La investigació de l'IRB, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB) i el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM), ha descobert en ratolins que la proteïna Mitofusina 2 és necessària per mantenir uns músculs sans, i per tant que aquesta proteïna podria ser una diana terapèutica vàlida per millorar la sarcopènia en les persones grans.
El coordinador de l'estudi, Antonio Zorzano, de l'IRB, també té en marxa un estudi en col·laboració amb geriatres de l'Hospital de Sant Joan de Déu per demostrar que la repressió de Mitofusina 2 també ocorre durant l'envelliment humà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema