El director general dels Registres i del Notariat, Javier Gómez Gálligo, ha anunciat que té la intenció d'admetre Lobo com a nom per a un nounat, tal com han demanat els seus pares.

Gómez Gálligo ha avançat que aquesta serà la seva decisió quan els pares del nadó recorrin davant aquesta instància del Ministeri de Justícia la negativa del Registre Civil de Fuenlabrada (Madrid) a posar-li Lobo.

El Registre Civil d'aquesta localitat madrilenya va denegar la petició dels pares perquè considera que Lobo es tracta d'"un cognom comú" a Espanya. Segons una resolució del 2005, no es pot posar com a nom un cognom, amb la qual cosa, segons Gómez Gálligo, el responsable del Registre de Fuenlabrada "no ha actuat malament, sinó que ha seguit el criteri establert per la pròpia Direcció General, que és la que ara canviarà el criteri".

I ho farà, segons ha explicat, perquè creu que "els usos socials ho estan convertint en nom i molta gent s'ho ha posat de segon per evitar la prohibició". "Ara a Espanya ja té entitat pròpia com a nom en la societat", ha afegit. A partir que la Direcció General ho admeti com a nom els diferents registres civils ja l'acceptaran.

El cas de Lobo, tal com ha recordat Gómez Gálligo, és semblant al que va passar amb el nom de Vega, que es va rebutjar en un principi com a nom perquè era un cognom.

Després de conèixer les paraules de Gómez Gálligo a Efe, els pares del petit, Nako i María, han expressat la seva alegria. "Jo crec que estarà molt content de dir-se Lobo. Ahir a la nit vam arribar a la conclusió que si no arribava la solució aviat, li posaríem Luis Loboi", ha comentat Nako Javierre, segons assenyala al portal change.org. Aquesta plataforma d'iniciatives ciutadanes ha recollit més de 24.000 firmes demanant que es permetés posar el nom de Lobo al nadó.