"Tinc experiència de govern, de la qual estic molt orgullós. I a vegades la critiquen, diuen que estic aprofitant-me del Barça per fer política. Jo el que he fet és, en un moment oportú com és aquest, posar la notorietat que m'ha donat la trajectòria reeixida del Barça, la trajectòria de govern, a disposició del país. I tant de bo hagués tingut més notorietat, perquè aleshores segur que el país en surt beneficiat". Així de contundent es va mostrar ahir Joan Laporta, expresident del Barça, en la seva primera compareixença pública com a líder de Solidaritat Catalana. Laporta va presentar el seu partit a Manresa davant d'unes 350 persones, que van omplir Els Carlins.

Laporta va estar acompanyat pels altres dos impulsors de Solidaritat Catalana per la independència, Alfons López Tena i Uriel Bertran, els quals també van tenir el seu torn durant les dues hores que va durar la presentació, de la mateixa manera que Robert Ara, regidor de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per Entesa i que s'ha adherit a Solidaritat Catalana. De fet, l'últim a parlar va ser l'expresident del Barça, però ho va fer enmig d'una gran expectació. El feedback amb el públic assistent era notori: cada vegada que Laporta feia una broma sobre el paper actual de Catalunya en relació amb l'estat espanyol, tot deixant anar un somriure, el públic arrencava a riallades i l'aplaudia.

El líder de Solidaritat Catalana va fer notar que "per a mi el Barça era una manera de promoure i de defensar els drets i llibertats de Catalunya", i va criticar durament la "classe política, que està més interessada per vetllar pel seu vedat privat de caça que no pas pels interessos de la ciutadania". En aquest sentit, va apuntar que "tenim una classe política que ja ha demostrat la seva incompetència, ells ens han portat a la crisi. Una classe política acomodada que apel·la sempre l'experiència de govern", i va remarcar que "ho han fet molt malament".

Sense Reagrupament

Finalment, no hi haurà coalició electoral independentista de Reagrupament i Solidaritat Catalana. La reunió mantinguda la nit de diumenge per Joan Carretero, president de Reagrupament, i la seva mà dreta Rut Carandell, amb Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran, de Solidaritat Catalana, va acabar amb la decisió de presentar-se per separat a les eleccions. Tot i que Laporta no va voler atendre els mitjans de comunicació, sí que ho van fer Alfons López Tena i Uriel Bertran. En referència al fet de no presentar-se a les eleccions amb Reagrupament, López Tena va explicar que "totes dues parts hem arribat a la conclusió que podem assolir un millor resultat i més vots a favor de candidatures que volen la independència de Catalunya d'una manera clara, oberta i directa, presentant dues candidatures", i va apuntar que "ja anirem veient quina és la manera per la qual dues candidatures que van a favor de la independència són capaces de col·laborar i fer estratègies paral·leles que conflueixen en el mateix objectiu".