Manresa acull una jornada perquè la gent gran pugui viure millor a casa seva

Tindrà lloc dilluns a la Sala Gòtica de l’Hospital Sant Andreu

Imatge del projecte viure millor a casa

Imatge del projecte viure millor a casa / A.R.

Redacció

Dilluns tindrà lloc a la Sala Gòtica de l'Hospital de Sant Andreu, a Manresa, la 4a Jornada Tècnica del projecte “Viure millor a casa“, organitzada per la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología i la Confederación Española de Organizaciones de Mayores, amb el suport del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.

Compta, per a la seva execució, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Sant Andreu Salut (SAS) i la Fundació Educativa i Social (FES), ambdues proveïdores de Servei d’Ajuda a Domicili (SAD).

L’objectiu principal de la jornada és compartir els resultats dels estudis de recerca del projecte, fomentar l’intercanvi de coneixements i experiències en l’àmbit de l’atenció domiciliària i la promoció de l’autonomia personal, amb especial focus en la desinstitucionalització i l’atenció centrada en la persona.

Projectes pilot

Es debatran i exploraran projectes pilot innovadors destinats a implementar noves pràctiques en el marc de les cures de llarga durada. També s’analitzarà la importància de l’autonomia i la capacitat de presa de decisions en els processos de desinstitucionalització.

Així mateix, es presentaran els darrers avenços i resultats preliminars de l’estudi de recerca desenvolupat a Reus i Manresa, que aborda la permanència de les persones grans amb dependència al domicili amb la cobertura d’atenció domiciliària i recursos necessaris, i l’estudi dut a terme amb persones grans residents en dues residències públiques de Navarra per avaluar la idoneïtat de la seva sortida del centre i tornada a la comunitat.

Estan previstes taules rodones per a la reflexió i debat amb professionals de les entitats de SAD i les persones responsables de l’àmbit de persones grans dels ajuntaments de Reus i Manresa. A més, es comptarà amb la presència de les persones participants, persones en situació de dependència i persones cuidadores del seu entorn, que compartiran la seva experiències i vivències amb el projecte.

Aquesta jornada forma part de les actuacions de difusió del projecte de recerca Viure millor a casa, subvencionat pels Fons de recuperació europeus NEXT GENERATION UE, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.