Jordi Palou, advocat de la querella presentada per l'assassinat de la infermera manresana Flors Sirera, i Marc Gavaldà, especialista en l'extracció de petroli i la impunitat corporativa, participaran dimarts vinent en l'acte que organitzen anualment el mes de gener, des de fa tretze anys, l'Ajuntament i el Consell Municipal de Solidaritat per recordar la mort de la infermera manresana Flors Sirera a Rwanda. Serà a 2/4 de 8 del vespre, a la Casa Flors Sirera.

Palou presentarà la publicació Justícia internacional, pillatge de guerra, drets humans i multinacionals. Es tracta del número 16 de la col·lecció Materials de Pau i Drets Humans de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans. A l'assaig, analitza la responsabilitat individual i jurídica i el pillatge de guerra en el marc de la jurisdicció universal espanyola i analitza, especialment, el cas de Rwanda i la República Democràtica del Congo. Per la seva banda, Gavaldà parlarà dels conflictes socioambientals de la geografia petroliera d'Amèrica Llatina. A través de la seva exposició i de la projecció de fragments dels seus documentals, es podrà veure com a mesura que declinen les reserves mundials d'hidrocarburs, la frontera petroliera avança a regions fins ara intactes, com les darreres àrees naturals i els territoris indígenes.

Al final del memorial es donaran a conèixer els avenços dels projectes a Haití recolzats per la ciutadania manresana després d'un any del terratrèmol que va devastar aquest petit país del Carib. Justament en el memorial de l'any passat es van recordar les víctimes del terratrèmol i es va donar el tret de sortida de la campanya ciutadana Manresa Solidària amb Haití, gràcies a la qual es va col·laborar amb projectes de Veterinaris Sense Fronteres i de Creu Roja. Durant la primera quinzena de febrer s'està preparant un acte d'explicació dels projectes amb membres de les entitats que els executen.