L´equip de govern de CiU durà a l´aprovació del ple de dijous l´increment de les taxes que pagaran les famílies que utilitzen els serveis educatius municipals.

La puja mitjana general per estudiar a l´Escola de Música serà del 9% i els que cursen formació avançada, de l´1%. En el cas del Conservatori de Música, els estudis de primer i segon tindran un increment de preu del 8,4% i els de tercer a sisè, del 6%. A l´Escola d´Art, l´augment en els estudis de cicle de grau mitjà serà del 5,7% i es reformularà la taxa per als cursos del cicle de grau superior. Pel que fa als tallers d´art, serà del 3% més.

El regidor d´Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet, actuant com a portaveu del govern, va plantejar els increments de les taxes de les escoles municipals de Manresa com una acció inserida en un plantejament més global per endreçar i aconseguir una estructura més lògica de funcionament.

Llobet va fer servir dades d´un estudi de la Diputació per mostrar com el cost d´una plaça a Manresa de l´escola de música és de 2.394 euros, mentre que a Barcelona és de 1.741 euros, segons les últimes dades disponibles del curs 2009-2010. El mateix passa amb les llars d´infants, que a Manresa tenen un cost per plaça de 6.517 euros i a Barcelona, de 5.500 euros. Ahir encara no es va fer públic l´augment de la taxa de les llars d´infants, però sí que els pares paguen una mitjana de 100 euros en 11 mensualitats, mentre que la mitjana fora de Manresa és de 145 euros. Llobet va assegurar que era necessari redistribuir les càrregues per reduir l´aportació que ha de fer l´Ajuntament per equilibrar els comptes. I això passa perquè els pares paguin més, però també per reduir el cost global dels serveis escolars municipals per tal de suavitzar els increments de les aportacions dels usuaris a base de més dedicació del professorat (tindran una hora lectiva més que el curs anterior), augment del nombre d´alumnes, reducció de les despeses corrents i la negociació amb altres ajuntaments, el Consell Comarcal i la Diputació per arribar a algun tipus de conveni que permeti reduir el pes que l´Ajuntament de Manresa ha d´assumir per pagar part dels estudis dels alumnes de fora de la ciutat, que en alguns casos són la meitat del total.