El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha decretat l´execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de 25 de setembre de 2007 en què ordenava l'enderrocament de l'edifici situat a la Plaça del Bages de Manresa en concierar que la llicència de construcció estava mal concedida per l'Ajuntament, tal i com ha avançat avui l'edició impresa de Regió7.

La decisió d´aquest jutjat arriba després que el desembre passat el mateix TSJC dictés dues sentències: una que anul·lava el projecte de regularització de finques del carrer Barcelona-Plaça Bages que va fer l´Ajuntament el 2007 i una altra que deia que la llicència que es va concedir el 2009 per regularitzar l´edifici construït no era una causa suficient per no executar la sentència del 2007.

La resolució del jutjat número 10, que es va comunicar dimarts passat, 15 de gener, a l´Ajuntament, dóna trasllat d´aquestes dues sentències i estableix que es compleixi el que deia la sentència del TSJC del 2007 en relació a l´anul·lació de la llicència i l´enderroc de l´edifici.

Com que en la sentència no figura cap termini per portar a terme aquest enderroc, l´Ajuntament interpreta que cal aplicar l´article 104.2 de la Llei d e Jurisdicció Contencioso-Administrativa, segons el qual s´entén que hi ha un termini de dos mesos per complir-la.

Davant de la fermesa de les resolucions judicials, el govern municipal de l´Ajuntament de Manresa ha decidit portar a terme l´enderroc de l´edifici, promovent la sol·licitud al jutjat d'una ampliació del termini per portar-la a terme. El consistori considera necessari disposar de més temps per poder trobar una solució per a les vuit famílies que actualment viuen a Plaça Bages, 1 i per als propietaris dels pisos i locals que hi ha a l´edifici.