Prop d'una quarantena de membres de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme de Manresa, la PAHC, van ocupar, durant tot el dia d'ahir, l'oficina del BBVA a la carretera del Pont de Vilomara, a prop del carrer de Viladordis. El motiu de la tancada va ser la protesta per reclamar la condonació del deute de 25.000 euros que en Badu, un jove senegalès resident des de fa anys a Manresa, té amb l'entitat.

L'afectat, que actualment es troba amb el seu pis subhastat i vivint a casa d'un amic, està a l'atur i no disposa de cap font d'ingressos, motiu pel qual es va declarar incapaç de fer front al pagament d'aquesta quantitat. Una situació que, des de la PAHC, defineixen com "un risc evident d'exclusió social" tenint en compte les seves circumstàncies actuals i les escasses perspectives de millora imminent.

L'acció va començar pels voltants de les 10 del matí, quan un grup d'activistes va entrar a l'oficina de l'entitat. Un cop dins, van omplir-la d'adhesius alhora que distribuïen fullets informatius als usuaris que entraven al local. Poc després d'iniciar l'acció, membres de la PAHC es van reunir amb responsables de l'oficina bancària per tal d'acordar una solució. Les negociacions, però, es van complicar fins al punt que pels voltants de les dues del migdia els membres de la PAHC van prendre la decisió de no abandonar l'oficina, segons van afirmar, "fins que ens escoltin o ens desallotgin".

Hores d'estira-i-arronsa

A primera hora de la tarda, un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar fins al lloc de la protesta per tal d'identificar-ne els participants i fer-ne la denúncia. A aquest procediment el va seguir tota una tarda d'estira-i-arronsa entre els manifestants, que s'oferien a abandonar l'entitat si es feia efectiva la condonació, i els representants de les diverses oficines territorials del BBVA, incloent una trucada amb representants a nivell estatal del banc que no va donar fruits. Tot i ser consultats per aquest diari, els representants de l'entitat no van voler donar el seu punt de vista.

Al tancament d'aquesta edició, activistes de la PAHC informaven a Regió7 que, atès que les converses amb els representants de l'entitat no havien arribat a bon port, tenien previst passar la nit a l'oficina bancària.