J

a està sencer. No hi ha fissures i, malgrat que el color ocre que ha quedat en alguns trossos recorda l'incendi que va patir, el sepulcre del canonge Mulet torna a ser un plaer per a la vista.

La valuosa figura d'alabastre del canonge jacent feta l'any 1719 per l'artista manresà Josep Su-nyer ha necessitat dues setmanes de retocs finals per dissimular la multitud d'esquerdes que hi havia després de fer la recomposició dels 600 fragments en què va quedar destruïda al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, a Valldoreix, a càrrec dels conservadors restauradors Violant Bonet i Albert Gaset.

S'han tapat les fissures i s'ha utilitzat un segellador i una capa protectora a base de cera dissolta que aporta a la peça un setinat que li ha conferit més lluentor. Per fer-hi fotos, l'hora ideal és entre les 4 i les 5 de la tarda, quan hi toca el sol que entra pels vitralls del baptisteri.

Avui, l'escultura barroca, que ocupa el tram final de paret a l'interior de la Seu, al costat de l'entrada al baptisteri, està protegida per uns suports amb unes cordes. Es tracta d'una solució momentània fins que no s'hi pugui instal·lar la tanca definitiva, que és la que ja hi havia quan el sepulcre era al claustre, però que s'ha hagut d'allargar i s'hi farà una porteta per poder accedir a l'interior.