La basílica de la Seu ja té conveni des del juny passat però les obres, que ja haurien d'haver començat, tenint en compte que les certificacions per rebre les subvencions de la Generalitat i de la Diputació s'han de fer abans que acabi l'any, no només no ho han fet sinó que encara no hi ha una data.

Fonts dels Amics de la Seu, associació que vetlla pel temple i pel manteniment del conveni de restauració, han explicat que estan totalment al marge del calendari de les obres perquè ho du tot el bisbat de Vic, a qui pertany la basílica. Tampoc no en sap res el rector de la Seu, mossèn Antoni Boqueras, ni l'arquitecte responsable de la restauració, Francesc Xavier Asarta. Consultat sobre això, el bisbat ha dit que la setmana entrant hi podria haver novetats.

Les certificacions

El tema de les certificacions no és anecdòtic. Vol dir que les institucions no donaran la subvenció que els pertoca fins que no tin-guin les factures conforme s'han executat les obres. Amb el poc temps que queda per acabar l'any hi ha el perill que, o ja no es pugui fer res o bé es pugui fer molt poca feina, tenint en compte que la preparació necessària per fer les intervencions previstes no quedarà enllestida d'un dia a l'altre. Cal instal·lar les bastides, preveure el personal d'obra, el material...