L'Església Evangèlica Baptista de Manresa va complir, el mes passat, vuitanta anys. Amb motiu del seu aniversari, l'entitat va organitzar ahir a la tarda un concert de gospel contemporani, que va omplir el teatre Kursaal de Manresa.

L'acte va ser multitudinari, tant de públic com de músics, ja que damunt de l'escenari hi havia prop d'un centenar d'artistes, entre estudiants i professors de la Universitat de Música i Arts de Viena i del Conservatori Municipal de Música de Manresa; tots ells, sota la direcció d'Herbert Pichler. El concert, titulat I see the Lord, va ser multilingüe (català, castellà i anglès), i totes les cançons, amb ritmes que van anar del funk, el latin i el blues fins al soul, el pop i el rock, van tenir com a denominador comú la lloança a la figura de Jesús.

Nombroses personalitats del món polític i social van respondre a la invitació de l'Església Evangèlica per participar en la trobada. Una de les màximes autoritats presents va ser Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Vendrell va afirmar a aquest diari, minuts abans del concert, que el seu princial repte és donar a conèixer la diversitat religiosa que existeix al país i aconseguir treballar de forma conjunta: "ja no es tracta de tolerància, això ja queda molt pobre, l'objectiu ha de ser la convivència entre les diverses confessions religioses, i per això, primer ens hem de conèixer. I com fer-ho? Doncs organitzant actes, oberts a la ciutadania, com el que avui fa l'Església Evangèlica de Manresa. Això és fantàstic".