La Font Solidària, el programa benèfic impulsat per l'Associació de Veïns de la Font dels Capellans, ha atès, en els últims sis mesos un total de 514 unitats familiars. O el que és el mateix, ha repartit 1.539 ajudes, majoritàriament entre gent del mateix barri, tot i que atenent, també, alguns casos de fora del seu àmbit més immediat.

L'acció ha tingut un pressupost de 30.000 euros, aportats pel mateix ens veïnal, l'Ajuntament de Manresa, la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de l'Habitatge i La Caixa.

Les ajudes entregades a cada família han anat destinades a pal·liar dèficits en qüestions com l'alimentació i la provisió dels subministraments més bàsics. Així, des de final del 2013 fins a principi d'aquest estiu, l'associació ha entregat setmanalment lots d'aliments i beques menjador.

La novetat d'aquesta edició del programa han sigut les ajudes econòmiques per fer front al pagament de serveis com la llum, l'aigua o el gas. En aquest cas, subratlla l'entitat veïnal, el suport s'ha fet tramitant el pagament dels rebuts pendents des de la mateixa associació, en comptes d'entregant els diners en efectiu a les famílies.

Una valoració positiva

Els resultats del programa van ser presentats ahir pel president de l'AV Font dels Capellans, Josep Rueda, i la regidora de Serveis Socials, Mercè Rosich.

Durant la seva intervenció, Rueda va posar en valor la tasca feta pel veïnat, tot i la manca de recursos. "Sabem que no hem solucionat tots els problemes del barri, però hem pogut ajudar en els casos més bàsics. Com a mínim la gent ha pogut menjar", apuntava el president de l'ens. Tot i això, Rueda va fer una crida a no abaixar la guàrdia en afirmar que, a dia d'avui, "seguim en una situació crítica, però hem hagut de parar ja que ens hem quedat sense recursos".

En la mateixa línia també es va expressar la regidora. Així, Rosich va destacar la labor duta a terme pels veïns del barri alhora que va celebrar que enguany les ajudes hagin inclòs també els subministraments energètics ja que, va dir, "la demanda social avui en dia va més enllà de l'alimentació". Abans de tancar la seva intervenció, l'edil va refermar el compromís del consistori de cara a la propera edició del pla, que en breu començarà la tasca de recollida de fons.