Estudiants d'una escola d'arquitectura d'Oslo, a Noruega, dissenyaran un nou oratori als jardins de la Cova de Manresa, de cara a les muntanyes de Montserrat. Es tracta d'un espai que ha de servir per a la reflexió, la meditació i per aprofundir en la interioritat personal de cadascú. El projecte forma part de les actuacions que es realitzen per adequar els espais de la Cova de cara al 2022, quan se celebrarà els 500 anys de l'estada de sant Ignasi a la ciutat.

La Fundació Cova Sant Ignasi i l'escola d'arquitectura noruega AHO han signat el conveni per fer possible el projecte. Es realitzarà a través d'un màster dirigit pels professors Christian Hermansen i Michael U. Hensel.

Aquest curs se centra especialment en el disseny i construcció de projectes que es consideren especials. Es tenen en compte aspectes com el material, el medi ambient o el terreny de cada zona on ha d'anar la instal·lació. En aquest cas els estudiants treballen tot el procés del disseny, des de la investigació bàsica del lloc, el disseny, els detalls constructius i la gestió de l'obra. Els mateixos alumnes també acaben col·laborant en la construcció.