Ignàgora, d'Ignasi i d'àgora, és el nom del primer Fòrum Manresa 2022, presentat ahir al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana, a la Cova. Començarà demà i inclou sis conferències. L'objectiu és difondre la figura i el pensament de sant Ignasi i com aquest es pot aplicar en el lideratge i la governança de les ciutats del futur. El cicle s'organitza aprofitant el compte enrere fins al 2022, quan es commemoraran els 500 anys de l'arribada d'Ignasi a Manresa.

Joan Calmet, regidor de Cultura, va explicar a Regió7 que el fòrum neix amb ambició europea, en el sentit d'aprofitar els contactes de la Companyia de Jesús per convidar-hi personalitats d'altres països. Serà anual i és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament, la Cova, la UOC, la FUB i l'EPSEM, que en la presentació hi van tenir representació, llevat de la UOC, per motius d'agenda. El regidor va recordar que l'any passat ja es va estrenar el cicle Sons del Camí, que preveu repetir, i va avançar que es treballa per fer-ne un de cinema i un altre lligat a les arts visuals.

L'alcalde Valentí Junyent va dir que la data del 2022 i tot el que mou al seu voltant "és una oportunitat històrica per reafirmar la nostra ciutat i per projectar-la a l'exterior". Francesc Riera, superior de la Cova, va recordar que "sant Ignasi, a Manresa, anava darrere del que ell en deia coneixement intern. Entrar a la fondària de les coses" i que difondre-ho es va convertir en un objectiu de la Companyia de Jesús que s'ha pogut materialitzar en el nou fòrum.