Quan les monges el van avisar que estaven robant a la missió, va saltar del llit en pijama i va agafar un bastó. El van rebre a trets, que no el van tocar, i un dels lladres va començar a colpejar-lo amb la barra de ferro que havien fer servir per rebentar la porta. Quan el van portar a l'hospital li van dir que no el podien atendre perquè no hi havia electricitat. Va fer missa amb el cap embenat com una mòmia i va tornar a l'hospital. El neuròleg que li va revisar les ferides li va comunicat que li havien enfonsat el crani i calia intervenir-lo quirúrgicament.

Quan es va recuperar el metge el va anar a trobar i li va deixar anar: "si fos creient li diria que és un miracle que vostè segueixi amb vida i amb plenes facultats, però com que sóc un rus ateu li he de dir que ha tingut molta sort".

Aquest exsuperior provincial de l'orde dels Combonians a Malawi i Zàmbia ha estat a Manresa per explicar a escolars què és Àfrica i per què cal ajudar la seva gent i també deixar que ells ens ajudin.

Ha acudit convidat per Mans Unides als centres educatius Ave Maria, del Poble Nou, i Muntanya del Drac, del Xup, per ajudar-los a obrir els ulls a una realitat que desconeixen.