La PAHC Bages ha explicat que atén 30 famílies que tenien la hipoteca a CatalunyaCaixa. La plataforma denuncia que l'entitat d'estalvi "va vendre tots els seus tòxics", incloses aquestes hipoteques, "al fons voltor americà Blackstone", de manera que famílies amb què s'havien pactat dacions han quedat desemparades.

Ahir, fonts de CatalunyaCaixa ho van negar. Afirmaven que, d'ença que van fer la venda a Blackstone de la seva cartera de préstecs, el juliol passat, s'han tancat 771 dacions i que a hores d'ara "no hi ha cap risc de desnonament". Remarcaven que l'adjudicació de CatalunyaCaixa al BBVA va ser posterior, de manera que el BBVA no té res a veure amb l'esmentada venda a la multinacional privada.

Una vintena de membres de la PAHC van fer un recorregut, ahir al mati, fins al migdia, per les oficines de CatalunyaCaixa de Crist Rei, la Ben Plantada i el Passeig, i per la del BBVA del carrer d'Àngel Guimerà, per denunciar aquesta situació. La seva presència va fer que les entitats els tanquessin les portes. La mateixa acció es va fer en nou localitats catalanes més, i en ciutats com Nova York i San Francisco, on té presència la multinacional financera Blackstone.

Dos membres de la PAHC explicaven que "CatalunyaCaixa vol fer signar un document a la gent que diu que s'esperaran dos o tres mesos sense fer res amb el propòsit de guanyar temps perquè el BBVA absorbeixi l'entitat i Blackstone agafi les hipoteques". Reclamaven que, en el cas de les hipoteques per a les quals ja hi havia pactades dacions, "no donin més allargs per treure-s'ho de sobre" perquè, afegien, hi ha famílies que "fa dos anys que s'estan esperant". Entre CatalunyaCaixa i el BBVA aple-guen el 80% de les hipoteques de les famílies que ajuda actualment la PAHC Bages, informaven.