Per unanimitat el ple de l'Ajuntament de Manresa va fer l'aprovació inicial de la modificació del Reglament de funcionament de les figures integrants del conjunt geganter, bestiari del correfoc i grup de cavallets.

La imatgeria de la ciutat forma part del patrimoni municipal destinat a enriquir totes les manifestacions populars locals, festívoles i tradicionals.

El reglament que ara es modifica va ser aprovat pel ple de la Corporació Municipal, en sessió ordinària de 20 d'abril del 1998.

Els canvis s'introdueixen amb la finalitat de regular totes les qüestions referides a la custòdia, organització, funcionament i sortides de les peces de la imatgeria.

L'augment del grau de protecció s'aplica perquè es considera que aquestes figures mereixen una atenció i una defensa especials, de manera que puguin ser gaudides pels ciutadans i puguin ésser transmeses en les millors condicions possibles a les generacions futures.

Ara s'obre un període d'exposició i si no es formula cap al·legació, reclamació o suggeriment l'acord aprovat esdevindrà definitiu.