La història d´un lloc que s´ha fet gran a base de les demandes dels seus veïns

La Font va néixer amb la finalitat principal de garantir un habitatge als nouvinguts provinents de la resta de l'estat

26.07.2015 | 07:31

L'any 1970 es va començar a redactar el projecte de la Font dels Capellans. Cinc anys més tard, el 1975, s'inauguraven 824 habitatges, 440 dels quals es distribuïen en 10 immenses torres. El 15 de juliol, els llavors prínceps Joan Carles i Sofia, inauguraven el barri, tot fent entrega de les claus dels pisos. L'Obra Sindical del Hogar havia construït aquells pisos perquè l'augment de la demanda d'un espai on allotjar tots els nouvinguts de la resta de l'Estat espanyol era gran. Necessitaven un lloc on viure, i els terrenys triats van ser aquests.
Com va passar a molts dels altres barris nascuts i engrandits per l'arribada de gent a la recerca d'oportunitats, el creixement va ser molt ràpid i, sovint, descoordinat amb les autoritats locals. No és estrany, doncs, que fruit de la necessitat de defensar els interessos del barri i per reclamar serveis i equipaments que no arribaven (o ho feien amb comptagotes), molts veïns s'aglutinessin en l'Associació de Veïns de la Font dels Capellans.
Ja cap a final dels anys 90, l'Ajuntament va anar cedint espais perquè entitats veïnals poguessin gestionar-les (casal d'avis, biblioteca, esplaiÉ). A través de mobilitzacions d'entitats veïnals del barri van poder anar guanyant espais verds, serveis bàsics i millores dels edificis (instal·lacions elèctriques perilloses, ascensors, pavimentació de carrersÉ).
Una manera de retratar tots aquests fets és a través de l'exposició que es pot veure fins avui a la sala polivalent. És un dels actes grans de la festa d'estiu del barri, que avui s'acaba i que ha volgut focalitzar l'atenció amb aquesta exposició organitzada per l'associació de veïns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema