Les dades anuals de l'assemblea local de Creu Roja a Sallent situen, com en el cas de Manresa, la lluita de l'entitat contra la pobresa i l'exclusió social com la principal activitat de l'entitat als cinc municipis als quals dóna cobertura social.

D'acord amb aquestes dades, enguany la delegació sallentina ha fet un total de 736 intervencions, de les quals 347 han estat en el camp de la pobresa i l'exclusió. Dins d'aquest camp d'acció, l'ens ha promogut diversos programes d'actuació, com ara la repartició d'ajudes per obtenir material escolar, la campanya de recollida de joguines i la distribució de paquets amb productes bàsics per a la gent de la tercera edat.

Precisament aquest últim col·lectiu és un dels altres grans centres d'acció de l'entitat. Concretament, durant el 2014 es van fer 108 intervencions de suport a la gent gran, la majoria incloses en els programes de suport en els propis domicilis, encara que també en serveis d'atenció permanent i en projectes d'ajuda dirigits als seus cuidadors.

Repartiment del pressupost

Els dos programes amb més beneficiaris són també, lògicament, dos dels que s'enduen una part més substancial del pressupost anual de l'entitat, amb més de la meitat dels recursos invertits en aquest sentit.

Concretament, de cada 100 euros de què disposa Creu Roja a Sallent, 36,95 ????es dediquen a ajudar a combatre la pobresa en els municipis que formen part de la seva àrea d'acció, mentre que 20,83 s'inverteixen en programes a favor de la gent gran i persones amb alguna discapacitat.

L'altra partida més nombrosa, a la qual es dediquen 21,43 euros de 100, és la que fa referència a diverses activitats preventives, així com tasques de socors, emergències i salvament en els pobles que formen el seu radi d'acció més proper.

Altres activitats

A banda de les intervencions de suport bàsic dutes a terme per l'entitat, la memòria del 2014 reflecteix també diverses accions paral·leles enfocades tant a la conscienciació com a donar a conèixer la tasca de l'ens.

Aquestes accions inclouen des de jornades de sensibilització durant fires i durant les Enramades fins a la tasca del voluntariat i els diversos cursos formatius. També es fan projectes com l'adreçat a la infància i als joves en situació de dificultat social, en el qual, enguany, hi han pres part una trentena de nois i noies del municipi.

Finalment, la presentació del balanç va servir, també, per escenificar el relleu al capdavant de l'assemblea local de l'entitat. Així, Albert Prat, fins ara president de l'assemblea a Sallent, ha cedit el seu càrrec a Josep Maria Bujons. Malgrat aquest canvi, però, Prat ha anunciat la seva voluntat de continuar com a membre del comitè local de Creu Roja Sallent.