La Taula de la Construcció -integrada pels col·legis, gremis i organismes camerals vinculats a aquest sector d'activitat econòmica- ha presentat al·legacions a l'aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal en què ha deixat palès l'"interès" que la rotonda de la Bonavista "es desenvolupi el més aviat possible". L'ens ha demanat a CiU i ERC que "es posin d'acord" per aconseguir-ho.

L'equip de govern de CiU fa mesos que té redactat el projecte executiu de l'obra per tal de poder invertir 1,5 milions a partir de la signatura del conveni amb la Diputació -realitzada el juny passat- que marca com a data límit de Þnalització de l'execució de les obres el 31 de desembre del 2017.

Després que CiU baixés d'11 a 9 regidors i pactés amb ERC, que va pujar de 3 a 7 edils, un acord d'investidura i governabilitat, el primer cop de timó del noustatu quo polític va ser tornar a posar sobre la taula el projecte de la Bonavista, respecte al qual Esquerra s'havia posicionat clarament en contra. Transcorreguts 4 mesos de la signatura del traspàs del tram urbà de la carretera de Santpedor (BV-4501) dintre del qual es preveu l'execució de la rotonda de la Bonavista -el traspàs de titularitat va anar acompanyat de l'aportació econòmica de la Diputació de Barcelona per un import d'1.580.000 euros- la Taula de la Construcció fa constar que l'obra "és de vital importància per a la millora de la mobilitat interna de la ciutat.