La ludoteca Ludugurus, al carrer de la Mel de Manresa, compleix enguany el seu 25è aniversari. Durant tot aquest temps ha donat servei a més de 3.000 nens i nenes de 4 a 14 anys. L'equipament és municipal i el gestiona Creu Roja. Es tracta d'una eina educativa i un espai social d'integració per ajudar els nens i nenes a créixer i a desenvolupar-se a nivell personal i també creatiu, segons la regidora de Joventut, Àuria Caus.

Diumenge vinent celebrarà la seva festa d'aniversari. Començarà a 2/4 de 5 de la tarda a la plaça Sant Domènec, i "serà una festa com cal", assegura el president de Creu Roja, Miquel Riera, amb jocs, tallers, berenar i l'actuació del grup d'animació Xiula.

Serà el primer dels actes que Creu Roja ha pensat dur a terme per celebrar el 25è aniversari de la ludoteca, ja que va ser, també, quan l'entitat va començar a treballar el tema de la integració de la infància. "En aquells moments pràcticament només teníem ambulàncies, i vam obrir un espai dedicat a una cosa que gairebé no sabíem el que era, com és el món social i d'atenció a la infància. Ara és un dels eixos primordials de Creu Roja a Manresa".