La Fira de Sant Andreu va omplir ahir el centre de Manresa de visitants. Els paradistes que són aquest cap de setmana al passeig de Pere III es mostraven satisfets per la gran quantitat de persones que s'hi podien veure. Reconeixien que, tot i la concurrència, no havien fet grans vendes i esperaven que al llarg del dia d'avui els visitants s'animin més a comprar.

El Black Friday a Manresa té nom propi, se celebra durant tot el cap de setmana i fa set anys que es porta a terme. A partir de les sis de la tarda hi havia una gran quantitat de persones al llarg del Passeig, sobretot al tram que va de Crist Rei a la plaça de Sant Domènec i el carrer de Guimerà. Al migdia també hi havia una gran concurrència. Molta gent ho aprofitava per comprar alguns dels regals de les festes nadalenques. "Aquesta fira és com un compte enrere pel Nadal. Hi ha molta de la il·luminació nadalenca encesa i això fa que la gent ja comenci a pensar que les festes s'aproximen", explicava Maika Faidella, que té una parada al tram del Passeig que connecta amb la carretera de Vic i la plaça de Sant Domènec.

Avui s'esperen més visitants en el certamen, que aquest any té en tot el recinte firal de 35.000 metres quadrats fins a 150 parades. El certamen és organitzat per la UBIC-Manresa + Comerç i l'Ajuntament. A la plaça de Sant Domènec hi havia activitats infantils i diverses entitats solidàries.

"Jo animo que la gent ja pensi en el Nadal i aprofiti els productes que tenim aquí. I els que finalment es queden alguna peça em diuen que ho fan per a l'amic invisible, perquè ja s'apropen els sopars d'empresa", afegia Faidella, que és de Sant Salvador de Guardiola i ven peces, com bufandes i gorres d'hivern.